Przechowywać w piwnicy do 10 lat. Czas dekantacji: Najlepiej co najmniej godzinę.
Ciemny, głęboki i bogaty kolor. Elegancki, pełny bukiet czarnych owoców pestkowych, eukaliptusa i mineralności wzbogaconej przyprawami, a w miarę otwierania się nosa zaczynają pojawiać się delikatne nuty ziemistego drewna i czerwonych owoców.
To pełne wino jest jędrne, odważne i dojrzałe oraz wykazuje dużą intensywność i głębię, które z czasem zostaną jeszcze bardziej wzmocnione. Gładkie, miękkie nuty ciemnej czekolady i cassis na podniebieniu zachęcają do zrelaksowanego, subtelnego delektowania się spójnymi, strukturalnymi smakami, podkreślonymi zachwycającymi nutami śliwki, wiśni i czerwonych jagód. W połowie podniebienia wyczuwalne są nuty wanilii i prażonego dębu, dzięki czemu wino jest delikatnie bujne i harmonijne, co sprawia, że chce się do niego wracać raz za razem. Ciepły, ale subtelny finisz pozostawia czystą przyjemność w ustach, z utrzymującymi się, podnoszącymi na duchu wyrazami owocowości.
To wino zostanie zapamiętane jako żywy, choć subtelny, portret tego, co najlepsze w Napa, jeśli chodzi o Cabernet Sauvignon. Wyjątkowo mocny rocznik, który może być trudny do pozyskania. Mieszanka tej odmiany Cabernet Sauvignon z Petit Verdot i Cabernet Franc oferuje podnoszący na duchu, harmonijny efekt i choć jest tu wyraźny ukłon w stronę klasycznej tradycji Napa Cabernet, to jest tu też pewien łagodniejszy, kobiecy efekt niż w typowo dużych i odważnych Cabernetach z Napa Valley.
Wino to wyjątkowo dobrze komponuje się z grillowanymi, bogatymi mięsami i twardymi serami. Jeśli to możliwe, proszę je dekantować przez tyle godzin, ile jest to możliwe, chociaż picie go po otwarciu nie zapewni wyraźnie gorszych wrażeń. Proszę delektować się teraz lub zachować na następną dekadę.
communication en speed ol service