Bremerton wina

Bremerton
  • Rok: 1988
  • Lokalizacja: Australia

Historia

Historyczny australijski region winiarski Langhorne Creek został po raz pierwszy zasiedlony w latach pięćdziesiątych XIX wieku, a wino wkrótce pojawiło się, gdy były angielski stoczniowiec Frank Potts zasadził tu pierwsze winogrona. W latach 80-tych XX wieku Craig i Mignonne Willson przeprowadzili się, przyciągnięci obietnicą uprawy winorośli w regionie, kupując 40-hektarową Bremerton Lodge, która była wówczas prowadzona jako farma lucerny. Rodzina zasadziła swoje pierwsze winorośle w 1991 roku, a obecnie posiada 120 hektarów winorośli, którymi opiekują się córki Wilsona, Rebecca i Sarah.

Lokalizacja

Bremerton Wines & Bremerton Vineyards

14 Kent Town Road, Langhorne Creek, SA, 5255, Australia

Interesujące fakty

Wina wytwarzane z wybranych działek na terenie posiadłości. Każda parcela jest winifikowana oddzielnie, aby zapewnić winiarzowi Rebecca maksymalną kontrolę nad mieszaniem, a najlepsze parcele poddawane są dodatkowemu starzeniu w beczkach przed mieszaniem. Typowy okres dojrzewania to 24 miesiące w beczkach z amerykańskiego dębu o bardzo drobnym ziarnie, a następnie kolejne 12 miesięcy w butelce.

Nie możemy odnaleźć pasujących produktów do zaznaczenia.