Jakie są kluczowe czynniki wpływające na jakość argentyńskiego Torrontés?

Argentyński Torrontés, jako powszechnie uprawiany i pachnący biały winogron, nadal odnosi sukcesy w winnicach położonych na dużych wysokościach, gdzie niższe temperatury nie mają wpływu na konserwanty kwasowe, a kwiatowe aromaty są bardzo dobrze zachowane. Należy zauważyć, że odmiana ta jest jedną z najbardziej lubianych białych winorośli polnych wśród innych nierodzimych. Najlepsze warunki stwarza jasne, suche środowisko w całym basenie, w którym produkowane jest wino. Rezultatem są winogrona o doskonałym dojrzewaniu i aromatycznych cechach typowych dla regionów Cafayate i La Rioja. Co więcej, dbałość o winorośl lub zbieranie liści w celu uzyskania niezbędnego światła słonecznego do fotosyntezy oraz systemy nawadniające pomagają w produkcji najwyższej jakości winogron, które wyrażają nieodłączne cechy odmiany.