Proszę cieszyć się nim teraz lub przechowywać w piwnicy do 10 lat. Przed podaniem wino należy odstawić na godzinę.Profundo ma głęboki szkarłatny kolor w kieliszku, z nutami fioletu. Otwiera się bogatymi aromatami dżemu jeżynowego, dzikiej truskawki, dymu tytoniowego, karmelu, przypraw do pieczenia i tła prażonego dębu. Jest to argentyńska czerwona mieszanka, składająca się z Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot i Syrah.Bressia to rodzinna winiarnia, założona w 2003 roku przez Waltera Bressię. Można ją znaleźć w górzystym regionie Lujan de Cuyo w Mendozie, winiarskiej stolicy Argentyny. W niektórych lokalizacjach, takich jak działki w Agrelo i Uco Valley, z których pochodzi Profundo, winnice wznoszą się na wysokość 900 metrów nad poziomem morza. Rodzina Bressia stosuje minimalistyczne podejście do produkcji wina, pozwalając, by surowa natura tych terroir świeciła pełnym blaskiem.Na podniebieniu Profundo jest zarówno szerokie, jak i świeże, z wystawnym, ekscytującym charakterem. Nuty truskawek, cassis i jeżyn są otoczone warstwą subtelnego dębu, dzięki 12-miesięcznemu starzeniu w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu przed wypuszczeniem na rynek. W miarę otwierania się wina można odkryć dalsze nuty skóry, tytoniu, kakao i suszonych ziół. Proszę rozważyć połączenie go z gulaszem wołowym, dojrzałym serem lub sosem pomidorowym.
Bardzo szybka dostawa, dobrze zapakowane. Zawsze 100%