Zdobądź 1 punkt premiowy za każde wydane 1 €
Zdobądź 1 punkt premiowy za każde wydane 1 €, ważny przez 80 dni od daty zakupu. Punkty można wykorzystać przy następnym zamówieniu; 20 punktów to 1 € zniżki.
- Szacunkowa wysyłka na podany adres
-
Opcja wysyłki ekspresowej UPS dostępna przy zapłacie w kasie.
-
Dodaj opcje prezentów przy zapłacie w kasie.
Przechowywać w piwnicy do 2 lat. Podawać dobrze schłodzone.Przypominająca świeżą morską bryzę, która wieje wzdłuż wybrzeża Istrii, ta ładna biel jest wytwarzana z lokalnej ulubionej Malvasii, która jest tu uprawiana od wieków. Mała winiarnia Kozlovic jest w rękach tej samej rodziny od 1904 roku i jest obecnie prowadzona przez Gianfranco i Antonellę Kozlovic. Para pasjonuje się łączeniem oszałamiających rodzimych odmian Chorwacji z nowoczesnymi technikami produkcji wina, aby pokazać światu niesamowity potencjał win z Istrii.
W kieliszku pierwsze aromaty to cytrusowa cytryna, gruszka i chrupiące zielone jabłko, a następnie nuty suszonej szałwii i oregano. Na podniebieniu na pierwszy plan wysuwają się bogatsze owoce, takie jak brzoskwinie, morele i ananasy, wraz z harmonizującą słoną mineralnością pochodzącą z wapiennych gleb winnic.Wibrująca osobowość tego białego wina sprawia, że idealnie nadaje się do popijania w cieplejszych miesiącach wraz z talerzem świeżych owoców morza lub po prostu delektowania się nim przy basenie. Ta Malvasia jest również idealna do podawania dobrze schłodzona w połączeniu z bardziej kremowymi potrawami, takimi jak eleganckie risotto z krewetkami lub makaron carbonara, dzięki jasnej kwasowości, która pomaga ożywić i oczyścić podniebienie po każdym kęsie.
Reminiscent of the fresh sea breeze which blows along the Istrian coast, this pretty white is made with local favorite Malvasia which has been grown here for centuries. The small Kozlovic winery has been in the hands of the same family since 1904 and is currently run by Gianfranco and Antonella Kozlovic. The couple are passionate about combining Croatia’s stunning indigenous varieties with modern winemaking techniques to show to the world the incredible potential of Istrian wines. In the glass the first aromas to emerge are citrusy lemon, pear and crisp green apple followed by hints of dried sage and oregano
komunikacja i szybkość lub usługa