Wino bio. Przechowywać w piwnicy do 8 lat. Czas dekantacji: skorzysta na dekantacji.
Dzięki zaangażowaniu w bioróżnorodność i jakość, to północnowłoskie czerwone wino zadowoli zarówno filozofów środowiska, jak i entuzjastów wina. Bogate gleby regionu, w którym znajduje się posiadłość Manincor, stanowią idealną podstawę, a metoda kruszenia każdej partii osobno wskazuje na poziom uwagi odzwierciedlony na każdym etapie procesu.
Różnorodna mieszanka winogron owocuje pełną, wiśniową czerwienią, która przyciąga wzrok i przenosi się do nosa, gdzie zapach dojrzałych wiśni harmonijnie miesza się z dzikimi ziołami i lukrecją. Z wytrawnym podniebieniem, taniny są dojrzałe, ale przyjemnie gładkie w wyniku fermentacji malolaktycznej, wtórnego procesu fermentacji, który prowadzi do zmniejszenia kwasowości.
Początkowe doznania aromatyczne i smakowe przenoszą się z konsekwentną energią do dobrze zbalansowanego odczucia w ustach, a także lekkiego i pachnącego finiszu z orzeźwiającymi nutami świeżych ziół. To zachwycające włoskie czerwone wino najlepiej komponuje się z pikantnymi twardymi serami, różnorodnymi dobrze przyprawionymi mięsami, a także dziczyzną lub dziczyzną. Dla wiernych wielbicieli najlepiej podawać je w średniej wielkości kieliszku Bordeaux, aby w pełni doświadczyć elegancji i finezji, jakie to wino ma do zaoferowania.
communication en speed ol service