Przechowywać w piwnicy do 7 lat. Czas dekantacji: 2 godziny.
To piękne Paxxo Rosso, pochodzące z regionu Veneto w północnych Włoszech, składa się z mieszanki winogron Corvina Veronese (60%), Cabernet Sauvignon (20%), Merlot (10%) i Rondinella (10%). Staranne mieszanie dodaje warstwowej złożoności, wyrafinowanej struktury i niepowtarzalnego elementu miękkości. Te ręcznie wyselekcjonowane i jednowarstwowe, częściowo suszone na powietrzu winogrona idealnie pasują do tego dojrzałego wina dla smakoszy, które jest dobrze zbudowane i niezwykle przystępne. Bardzo charakterystyczne, potężne włoskie czerwone wino.
Piękny, pikantny aromat kandyzowanych owoców otwiera się na pełniejsze nuty lauru, wraz z czerwonymi i doskonale dojrzałymi owocami nasączonymi rumem. Utrzymujące się nuty dębu są subtelne, ale stanowią idealne wsparcie dla intensywnych, ciemnych, czarnych owoców i przypraw. Pełne, harmonijnie zaokrąglone wykończenie tego ciepłego i miękkiego czerwonego wina nadal się utrzymuje, idealnie pasując do przyprawionych mięs wszelkiego rodzaju, dziczyzny, twardych serów, a nawet confit z kaczki.
Głęboka koncentracja smaku jest wynikiem początkowych 35-40 dni suszenia winogron na dużych stojakach do suszenia, co zapewnia intensywny, mocny efekt. Tradycyjne praktyki uprawy winorośli od beznamiętnego winiarza Stefano Accordini obejmują ręczne zbiory i 12-miesięczną fermentację wina w beczkach z francuskiego dębu.
Correcr pricing, speedy delivery