Moss Wood Cabernet Sauvignon 2019
Moss Wood Cabernet Sauvignon 2019
- 2018
- 750ml
- Czerwone
- 14%
- Cabernet Sauvignon
- Cabernet 88% Cabernet Sauvignon,
- 8% Petit Verdot,
- 4% Cabernet Franc
- Moss Wood
- Margaret River
- Australia
- Vintage: 2018
- Rozmiar: 750ml
- Typ: Czerwone
- Alkohol: 14%
- Odmiana: Cabernet Sauvignon
- Winogrona: Cabernet 88% Cabernet Sauvignon
8% Petit Verdot
4% Cabernet Franc - Winiarnia: Moss Wood
- Region: Margaret River
- Kraj: Australia
- Vintage: 2018
- Rozmiar: 750ml
- Typ: Czerwone
- Alkohol: 14%
- Odmiana: Cabernet Sauvignon
- Winogrona: Cabernet 88% Cabernet Sauvignon
8% Petit Verdot
4% Cabernet Franc - Winiarnia: Moss Wood
- Region: Margaret River
- Kraj: Australia
Jedna z pionierskich winiarni w regionie Margaret River, Moss Wood została założona w 1969 roku w Wilyabrup. Przez ostatnie cztery dekady posiadłość znajdowała się w rękach Clare i Keitha Mugfordów, których poświęcenie i dbałość o szczegóły pozwoliły wyprodukować jedne z najlepszych win w regionie.
Morski klimat Margaret River i żwirowo-gliniaste gleby idealnie nadają się do uprawy Cabernet Sauvignon. Mugfordowie zainspirowali się winami z Medoc w Bordeaux, które są produkowane w podobnych warunkach, łącząc moc i głębię smaku z wyrafinowaniem i elegancją.
Ich klasyczny Moss Wood Cabernet jest wytwarzany z ręcznie zbieranych winogron z niewielką ilością Petit Verdot i Cabernet Franc, aby dodać złożoności cuvee. Po fermentacji w zbiornikach ze stali nierdzewnej młode wino jest przenoszone do używanych beczek z francuskiego dębu. Następnie wino dojrzewa przez 31 miesięcy, aby zmiękczyć taniny i dodać subtelne nuty korzenne i dębowe do bogatego rdzenia ciemnych jagód, śliwek i wiśni. Rezultatem jest duży i piękny Margaret River Cabernet, który idealnie nadaje się do łączenia z obfitymi daniami z czerwonego mięsa lub do przechowywania w piwnicy przez kolejne 10-15 lat.
Bardzo szybka dostawa, dobrze zapakowane. Zawsze 100%